RANGKAIAN SOSIAL ANDA

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail


Masih ingat dengan kereta Lamborghini Aventador LP700-4 yang dibeli sendiri oleh Cristiano Ronaldo untuk merayakan hari ulang tahun? Ini kabar terbarunya, setelah sebulan dipakai, kereta sport mewah milik bintang Real Madrid itu sudah rosak.

Kejadian ini terungkap ketika...
pada hari Rabu (07/3) lalu, ketika Ronaldo hendak menuju perayaan ulang tahun rakan satu pasukan, Pepe. Dalam perjalanan, kereta Lamborghini yang dipandu Ronaldo mengalami masalah hingga akhirnya tidak boleh lagi
berjalan.

Daily Mail melaporkan jika CR7 sempat menghubungi mekanik untuk mengetahui perihal kerosakan yang terjadi pada keretanya itu. Setelah tidak boleh mengatasi masalah pada keretanya, Ronaldo akhirnya menahan teksi untuk meneruskan perjalanannya menuju pesta tempat ulang tahun Pepe. Namun sebelumnya CR7 meminta pembantunya untuk menjaga Lamborghini miliknya hingga kereta derek datang.

Nasib kereta Lamboghini Aventador ini sejatinya lebih bertuah. Kerana pada tahun 2009 lalu, Ronaldo pernah melanggar kereta Ferrari berharga Rp3 Juta yang baru saja dibelinya 2 hari sebelumnya.

Lamborghini Aventador berwarna hitam tersebut ditebus Ronaldo dengan harga 200 ribu Pounds sebagai untuk merayakan hari ulang tahun ke-27, pada tarikh 5 Februari lalu


ini dia gambar kereta Beliau

P/S: BELI JELAH MYVI..