RANGKAIAN SOSIAL ANDA

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Assalamualaikum.Bro baru2 ni selalu tengok newsfeed di laman facebook mengatakan kredit telefon mereka bagi pengguna Maxis seringkali berkurang dan tiba2 hilang,ajaib??

Adakah Kredit Maxis Anda Pernah Hilang Tiba-Tiba? | Baru-baru ini, sebahagian pengguna Maxis di Malaysia dikejutkan dengan penolakkan kredit secara tiba-tiba tanpa mereka sedari. Perkara ini juga banyak dibincangkan dan dibangkitkan di laman sosial seperti Facebook, blog, forum dan sebagainya. Persoalannya, bagaimana perkara ini boleh terjadi. Apa yang menghangatkan lagi keadaan, ada juga yang mendakwa talian Maxis Centre juga tidak berjawab pada ketika itu. Jadi, akhirnya masalah ini telah mendapat respon daripada pihak Maxis. Jom ketahui apakah respon mereka.

Penjelasan Maxis isu kredit selalu hilang selepas Top Up. Bagi sesetengah pengguna rangkaian maxis, mereka akan mengalami kredit kurang atau dipotong selepas top up tanpa menggunakan sebarang perkhidmatan SMS atau panggilan. Menurut Maxis, mereka mengalami masalah teknikal yang menyebabkan kredit top up pengguna hilang tanpa pemberitahuan. Bagi mengatasi masalah tersebut, pihak Maxis akan membuat pembayaran semula ke akaun nombor telefon pengguna dalam masa terdekat.:sumber:kesatuan blogger Malaysia

1 Member Sempoi:

  1. pakai digi pun best jugak.. =) DIGI PREPAID EASY..hehee :))

    ReplyDelete